Det er sjovt at være gildebror - men det starter som spejder

 

 

 

Velkommen
Gildebevægelsens formål
Humanitært arbejde
Aktiviteter i gilderne
Gilderne i København
Aktivitetslauget
Gildegården
Nyt fra Gildegården
Gildegården udlejning
Stadsgildenyt
Kalender
Aktiviteter på tværs
Links
Særregler fonde og laug
 
 

Stadsgildenyt

Stadsgildepennen
Good Turn Laugets Lotteri
Nyt fra Gildegården
Nyt fra Naverne

Nyt fra gildegården ekstra
 


Lotteri

Stadsgildepennen

Byger, der går og kommer, det er den danske sommer

Roskilde Festival og DGIs Landsstævne i Aalborg er forbi for i år. Begge begivenheder har været ’velsignet’ med ikke for lidt regn, men mon ikke deltagerne begge steder alligevel har haft en fest med masser af fællesskab?

Vejret har stor indflydelse på, hvordan vi oplever vores liv, der hvor vi er. Vi kan vælge at blive irriterede over ikke at få det vejr, vi helst vil have. 34˚ C og bagende sol i lang tid bliver også for meget. Vi kan også vælge at indrette os efter det vejr, der er der, og i stedet fokusere på fællesskabet med de mennesker, vi er sammen med – uanset om det er familie, gode venner, gildebrødre eller helt nye bekendtskaber.

23.-25. juni deltog jeg sammen med rigtig mange gildebrødre fra hele landet i Gildehøjskolens afslutningsweekend på Rødding Højskole startende med Sankt Hans bål på Højskoleengen med tidligere LGM Robert Madsen som båltaler. Vejret var overskyet, lidt blæsende og lidt småregn undervejs – men humøret fejlede ikke noget.

I løbet af weekenden mødtes vi med de tre oplægsholdere, Mette Bock (Grænser mellem lande), Jesper Brix (Grænser/forhindringer for at kunne yde hjælp til mennesker i nød) og Margrethe Kähler (Grænsen mellem liv og død) – det var både oplysende, interessant og tankevækkende og gav anledning til mange småsnakke mellem deltagerne.

 Vejret bød på lidt skyer og regn, men mest sol, så udendørsliv var ikke noget problem

Det var så det sidste højskoleforløb i Gildernes Højskole – den rette højskole med de skæve vinkler.  Jeg deltog også i det første højskoleforløb for 18 år siden og har bestemt ikke fortrudt, at jeg tilmeldte mig det sidste.

I skrivende stund er der fire dage til det næste møde med mennesker, jeg ikke kender, når jeg tager på Donau-krydstogt i 8 dage. Vejret undervejs ser ud til at blive med mest sol og temperaturer i intervallet mellem ca. 23˚ og 30˚ C, så jeg kommer nok ikke til at fryse – og jeg vil gøre mit til, at fællesskabet med mine medrejsende bliver sjovt og godt.

Hanne, SGM

 


Aktivitetslaugets lotteri
serie 2016-2017


Til udbetaling i juli 2017 er udtrukket:

1. præmie
2. præmie
3. præmie
4. præmie

200 kr.
100 kr.
50 kr.
25 kr.

lod nr.
lod nr.
lod nr.
lod nr.

23
28
40
53

Til udbetaling i august er udtrukket

1. præmie
2. præmie
3. præmie
4. præmie

200 kr.
100 kr.
50 kr.
25 kr.

lod nr.
lod nr.
lod nr.
lod nr.

100
60
41
22

Vindere bedes kontakte Pi Højde på mail piknud@gmail.com og
oplyse reg.nr. og kontonummer, så beløbet kan overføres
 

Nyt fra gildegården

 Nyt fra Gildegården

Den skrå kant rundt om Gildegårdens tagterrasse har længe trængt til renovering med nyt tagpap, nye tagrender og hvad der ellers kunne være af udfordringer. Bestyrelsens overvejelser om blandt andet en 'gør-det-selv-løsning' endte med, at vi hyrede et professionelt firma, som har mange års erfaring med renovering af tag.

Med få dages varsel havde håndværkerne pludselig tid i dagene 26. - 28. juni. Vi havde i forbindelse med tilbuddet aftalt, at vi selv skulle køre affald væk og holde orden på byggepladsen, og fire af Gilde-gårdens navere deltog med en eller to mand ad gangen i de tre dage.

Da det gamle tagpap var trukket af, viste det sig, at underlaget var i langt bedre stand, end vi havde frygtet, og projektet blev derfor en smule enklere end forventet.

Omkring halvdelen af arbejdet foregik inde på børnehavens grund, men vi var meget velkomne alligevel, og nogle af rollingerne ville gerne vide, hvad vi hed, og hvad vi lavede.

Vejrudsigterne truede især om onsdagen med både torden og skybrud, men vi nåede lige akkurat at blive færdige, inden regnen kom, og vi gjorde rent både ude og inde, så Gildegården var klar til udlejning igen den følgende weekend.

Bestyrelsen.

Indbydelse

En femtenårig knægt kom hjem med en Porsche.

Han parkerede den pænt i indkørslen, men straks begyndte drengens forældre at råbe og skrige: "... Hvor har du den bil fra?", spurgte de.

"Den har jeg købt i dag", svarede han stille og roligt.

"Hvor har du alle de penge fra?", spurgte faren.

"Jeg har købt den for hundrede kr.", svarede drengen.

Så begyndte forældrene at råbe endnu højere: "Hvem i alverden vil sælge sådan en bil for 100 kr.?", ville de vide.

"Det ville den dame, som lige er flyttet ind her på vejen. Hun stoppede mig, da jeg cyklede forbi - og spurgte, om jeg ville købe en Porsche for 100 kr."

"Åh nej", råbte moren, "hun må være børnelokker! - Hvem ved, hvad hun kan finde på." - Hun bad sin mand om straks at opsøge kvinden og finde ud af, hvad hun var for én.

Drengens far gik hen til huset, hvor drengen havde købt bilen, og han fandt damen i haven, hvor hun var ved at plante blomster.

Han præsenterede sig som far til drengen, som hun havde solgt en Porsche til, og han ville gerne vide, hvordan hun kunne sælge den for hundrede kr.

"Min mand ringede i morges og fortalte, at han havde bosat sig på Hawaii sammen med sin sekretær og havde ingen planer om at komme hjem, men han var ved at løbe tør for rede penge, og han bad mig om at sælge hans nye Porsche og overføre salgssummen til hans bankkonto.  Det har jeg så gjort."       

 

 

 

Alle henvendelser til webmaster